Danse ensemble

Lyrisk moderne med et strejf af streetdance

På danse ensemblet arbejder vi med teknik træning fra den moderne danseverden, krops forståelse og koreografi i forbindelse med forestillinger som vi typisk vil lave tværfagligt med de andre linjer på akademiet. Teknik træning vil inkorporeres i den ugentlige træning af 2 timer, hvor deltagerne vil styrke hele kroppen, samt få smidighed til at udføre dans og kendskab til hvordan at blive en dygtigere performer, det at stå på scenen og også at have det godt med det. Derudover vil vi arbejde med koreografier, som læreren vil koreografere men også i samarbejde med danserne, der vil få små opgaver til hvordan vi skaber materiale som solo stykker, gruppe stykker, duetter, trioer og improvisation.

Moderne dans er en udtryksform som er meget fysisk, krævende og sjov. Det er en måde at udtrykke sig på uden ord igennem bevægelse og det kunne blandt andet være fra stemninger, billeder og følelser. Moderne dans kommer fra balletten, så derfor har den ligheder fra ballet-teknikken, dog samtidig meget anderledes da moderne dans også går imod ballettens stringente form og derfor inviterer alle som har lyst. Moderne dans er meget åben og det er svært at forklare præcist hvad det er, det må opleves. Det er en kunstnerisk måde at bevæge kroppen på og kræver mod, disciplin og åbenhed. Vi vil som sagt udvikle dansernes teknik, krops forståelse og det at performe på Kultur akademiet, så de vil være klar til at være med i forestillinger, samt danserne vil træne kroppen og mærke hvordan de bliver stærkere og mere smidige. Der kræves ikke noget kendskab til moderne dans på forhånd, men en stor interesse og passion for dans.

Undervisningen består af:
120 min. linjeundervisning
45 min SDS (Sang, Dans og Spil)
Foredrag om relevante emner

Introweekend og fælles afslutningsprojekt:
Alt dette foregår i et socialt fællesskab med andre unge som tager kunsten ligeså seriøst som dig..

Hvis du er imellem 12 og 18 år og ovenstående er noget for dig vil vi meget gerne se dig til audition. Meld dig til via linket her på siden og husk at skrive kort om dit kendskab til faget, og hvorfor du vil arbejde videre med det.

For at gå på linjen kræver det at du sætter tirsdage fra kl. 18 – 21 af til dette arbejde og du må forvente at der vil være fælles arrangementer og 2 weekender hvor der er mødepligt.

Tilmeld